Política
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | ACN
Sant Jordi

Trias aposta per una Cimera del Llibre per fer de Barcelona una capital editorial

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | ACN

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, s'ha compromès aquest diumenge a impulsar una Cimera del Llibre si governa a l'ajuntament de la capital catalana a partir del 28 de maig.

Què ha dit? Trias ha dit que Barcelona té els ingredients per ser una de les capitals del llibre i per això creu que el consistori ha de liderar el projecte per aprofitar la indústria editorial "potent" que ja té la ciutat.

  • En una atenció als mitjans des de la paradeta de la seva candidatura a la Rambla Catalunya i en plena celebració de Sant Jordi, Trias ha elogiat també la idea de tancar el centre de la ciutat per poder fer una "gran illa del llibre".

Al detall: De la mà dels números 4 i 8 de la seva llista, l'exconsellera d'Exteriors Victòria Alsina i Joan Rodríguez, respectivament, Trias ha proposat reunir totes les parts implicades com editorials, autors, llibreries, biblioteques, fires i mercats del sector, certàmens literaris i entitats, per establir una estratègia compartida i amb vocació internacional per potenciar "de nou" aquest perfil internacional de la ciutat.

  • Per a Trias la diada de Sant Jordi és "el dia més bonic de l'any" i un dels més especials, perquè coincideix amb el patró de Catalunya, el dia dels enamorats per a molts catalans i una diada literària.
  • Ha recordat que la Unesco va declarar el 23 d'abril com a dia mundial del llibre i patrimoni de la Humanitat, i Barcelona és reconeguda com a Ciutat Literària per la mateixa Unesco després que Trias ho impulsés com a alcalde.
Categoria: Política