Eleccions municipals 2023
Presentació de Xavier Trias
Foto: Presentació de Xavier Trias | ACN
Eleccions municipals

Trias presenta una candidatura "guanyadora": "Traurem 13, 14, 15 o 16 regidors"

Temps de lectura: 2 minuts
Presentació de Xavier Trias
Foto: Presentació de Xavier Trias | ACN

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat la seva candidatura completa a les municipals, amb noms com Neus Munté, Jordi Martí, Victòria Alsina, Damià Calvet, Joana Ortega i Ramon Tremosa en les primeres posicions.

Per què és important? Segons el candidat a l'alcaldia de Barcelona podria fregar la majoria absoluta o necessitar molt pocs més suports que els propis per aconseguir l'alcaldia.

Què ha dit? "Hem fet un equip molt potent i guanyador. Traurem 13, 14, 15 o 16 regidors si no badem, penquem i generem una onada d'entusiasme que faci que la gent ens voti", ha assegurat Trias des de l'emblemàtica plaça del Rei. "

Tots estem compromesos per produir un canvi important en la ciutat. Som persones preparades i no gent que només sigui activista", ha etzibat el candidat de Junts. Calvet ha demanat acabar amb "l'urbanisme ideològic" i Ortega ha acusat Colau de ser una alcaldessa que "només renya".

A més: El candidat de Junts a l'alcaldia de la capital catalana ha explicat en altre ocasions que creu que per culpa de l'Operació Catalunya va perdre les eleccions municipals del 2015. 

  • En preguntar-li si creu que l'Operació Catalunya li va fer perdre les eleccions municipals del 2015, ha contestat: "L'Operació Catalunya sí, perquè el que ha fet l'Operació Catalunya és que ha destruït CDC. Una altra cosa és que es pot dir que CDC va fer coses mal fetes".
  • "No tinc recorregut, si tingués recorregut sí que la presentaria", ha dit.
    L'exalcalde ha recordat que ja va presentar una querella contra l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, però no s'hi va admetre a tràmit.
  • "Realment ens va fer mal, jo crec que el president Pujol es va espantar, va fer una declaració que jo crec que era equivocada i així va ser, és la vida. És veritat que nosaltres ho podríem haver fet millor", i ha afegit que seria un error no reconèixer els errors.