Política
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press
Dia del treballador

Aragonès veu "urgent" tancar un acord per apujar els salaris dels treballadors

Temps de lectura: 1 minut
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que és "urgent" tancar un acord de rendes per impulsar una "millora salarial" que ajudi la ciutadania a fer front a l'augment del cost de la vida.

Per què és important? El president de Catalunya s'ha posicionat molt a favor d'apujar el salari mínim per tots els treballadors per equiparar-los a la tendència inflacionista.

Què ha dit? En un discurs institucional coincidint amb el Primer de Maig, Aragonès ha dit que és "inacceptable" que hi hagi treballadors que no arribin amb tranquil·litat a final de mes.

  • El President ha destacat que Catalunya va "en la bona direcció" i està creant ocupació per arribar a nivells "similars als dels països europeus més avançats". Amb tot, ha lamentat que encara creixen les "desigualtats", que "són el que poden fracturar i dividir la societat".

A més: En el seu discurs, Aragonès ha remarcat la necessitat de crear "ocupació de qualitat" per a tothom, però especialment per als col·lectius més vulnerables, entre els que ha citat els joves, els aturats de llarga durada, els que no poden treballar legalment "per una llei d'estrangeria injusta" i les dones. 

  • "Tothom ha de poder viure amb dignitat i seguretat amb el seu treball", ha reivindicat el President, que ha assegurat que el seu Govern "ha reforçat com mai les polítiques d'ocupació". 

 

Categoria: Política