Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Europa Press
Govern

Canvis al Govern Aragonès: marxen Cambray, Fernàndez i Jordà

Actualitzat: Dilluns, 12 de juny de 2023. 09:41
Temps de lectura: 1 minut
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, modifica el seu executiu. Segons diverses fonts, en surten els consellers Josep Gonzàlez-Cambray, Juli Fernàndez i Teresa Jordà. 

Per què és important? Després d'uns mals resultats d'ERC a les últimes eleccions municipals, el president Aragonès modificarà el seu govern. Tot apunta que hi haurà canvis en tres conselleries: Educació, Territori i Acció Climàtica.

Què en sabem? El president de Catalunya compareixerà a les 10:30 al Palau de la Generalitat per anunciar nous canvis en el seu executiu. 

  • Tot apunta que els consellers que sortiran del Govern seran el d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; el de Territori, Juli Fernàndez; i la d'Acció Climàtica, Teresa Jordà. 
  • Seran substituïts per Anna Simó a Educació, Ester Capella a Territori i David Mascort rellevarà Teresa Jordà a Acció Climàtica. 

Context: La consellera Jordà abandona l'executiu català perquè es presentarà a les llistes dels republicans a les pròximes eleccions espanyoles del 28 de juliol. 

  • Jordà farà tàndem amb el candidat d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián. 

Seguirà ampliació...