Política
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | ACN
Parlament de Catalunya

Aragonès celebra la nova previsible presidència d'Anna Erra al Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat la nova previsible presidència d'Anna Erra, diputada de Junts, al Parlament. 

Per què és important? El president de Catalunya ha acostat posicions amb Junts i constata el suport d'ERC a la candidata Anna Erra per presidir la segona institució del país.

Context: Divendres, a les 12 h, el Parlament vota la seva nova presidenta. Amb la retirada definitiva de l'escó a Laura Borràs, la cambra catalana votarà previsiblement a la candidata de Junts, Anna Erra, com a presidenta de l'hemicicle.

  • La CUP ha assegurat que facilitarà amb un vot en blanc la presidència a Junts, ERC hi votarà a favor. 

Què ha dit? Aragonès ha agraït que s'hagi posat fi a la interinitat de la presidència del Parlament i ha dit que espera reunir-se "ben aviat" amb Erra: "Tenim molta feina a fer", ha assegurat.

  • En aquest sentit, Aragonès ha afirmat que aquesta és una bona ocasió per “refer confiances i decisions compartides” entre diputats independentistes.

A més: El president del Govern ha reiterat que, per part seva, “trobaran totes facilitats” per arribar a enteses entre els partits. Aragonès ha assegurat que està “compromès” amb aconseguir la independència i que la “millor” manera d’arribar-hi és generant una majoria de forces independentistes.

Per acabar: Ahir Esquerra va celebrar un 'teràpia grupal' amb una assemblea general on molts militants van mostrar el seu malestar amb la direcció del partit. En alguns mitjans va transcendir aquestes crítiques a la cúpula d'ERC.

  • Aragonès ha dit sobre aquest malestar intern que és “lògic” que hi hagi posicions diverses dins un partit que “dona veu a la militància”, tot i reconèixer que “sempre” hi ha d’haver espai per l’autocrítica.