Política
Laura Borràs al Parlament de Catalunya
Foto: Laura Borràs al Parlament de Catalunya | Europa Press
Cas Borràs

Borràs respon a la Mesa que li ha retirat l'escó: "Són obedients i bons minyons"

Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs al Parlament de Catalunya
Foto: Laura Borràs al Parlament de Catalunya | Europa Press

La Mesa del Parlament de Catalunya ha retirat l'escó de diputada a Laura Borràs. La presidenta de Junts ha reaccionat a la decisió a través de les xarxes socials. 

Per què és important? Després de diferents capítols del cas Borràs, sembla que ja ha arribat a l'últim. La Mesa de la cambra catalana ha decidit retirar l'escó a Borràs després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la va condemnar a 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació per fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

Què diu? La líder de Junts ha reaccionat a la notícia a través de Twitter, una de les xarxes socials on és més activa. 

  • "Quin regal de Sant", ha començat escrivint Borràs. 
  • "El Parlament em retira l'acta de diputada sense ni tan sols esperar que la JEC li ho requereixi" i afegeix en to d'ironia que sí que "són obedients i bons minyons". 
  • I acaba dient: "Si la diligència que han mostrat en obeir l’estat estigués al servei d’obeir els ciutadans de Catalunya ja seríem independents". 

Context: La vicepresidenta en funcions de presidenta de la cambra catalana, Alba Vergés, va convocar aquest dijous una reunió extraordinària de la Mesa i la Junta de Portaveus per decidir, finalment, la retirada de l'escó de Borràs. 

Què diuen? Junts va convocar una roda de premsa, liderada per la vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, molt propera a Borràs. El partit critica les "presses" per apartar Borràs i que es tracti d'una "ingerència" de la Junta Electoral.