Política
Foto: | Europa Press
Cas Borràs

El Parlament li retira l'escó a Laura Borràs

Actualitzat: Dijous, 1 de juny de 2023. 19:00
Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Europa Press

La Mesa del Parlament ha retirat l'escó a la presidenta suspesa de la cambra catalana, Laura Borràs. A més, s'ha fixat el ple per escollir la nova presidència el divendres 9 de juny 

Per què és important? El serial polític pel futur de la presidenta Borràs arriba a la seva etapa final.

Què en sabem? La vicepresidenta en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha decidit convocar una reunió extraordinària de la Mesa i la Junta de Portaveus per decidir, finalment, la retirada de l'escó de Borràs.

  • Aquesta tarda han rebut la notificació del Tribunal Suprem, que no accepta les cautelars i, en conseqüència, no accepta suspendre l'acord de la Junta Electoral que reclama retirar l'escó a la presidenta de Junts.
  • Segons apunten diversos mitjans, la voluntat de la Mesa ha estat acabar definitivament amb l'embolic i la interinitat que travessa el Parlament. 

Reaccions: Junts ha sortit en roda de premsa, liderada per la vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, molt propera a Borràs. El partit ha criticat les "presses" per apartar Borràs i ha criticat que es tracti d'una "ingerència" de la Junta Electoral.

  • En aquest sentit, han deixat a les mans de Borràs l'estratègia per abordar el futur de la presidència: "El primer que farem serà escoltar a la presidenta".

A partir d'ara: La Junta de Portaveus podria convocar un ple extraordinari la setmana vinent per votar el nou president de la cambra catalana.

D'on venim? Des del 28 de juliol Borràs està suspesa de les seves funcions i, al març, el TSJC la va condemnar a 4,5 anys de presó i 13 d'inhabilitació per fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Categoria: Política