Política
Executiva de Junts
Foto: Executiva de Junts | Europa Press
Junts per Catalunya

L'executiva de Junts afronta avui el relleu de Borràs al Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
Executiva de Junts
Foto: Executiva de Junts | Europa Press

L'executiva de Junts afronta la tarda d'aquest dimarts el relleu de Laura Borràs al capdavant del Parlament.

Per què és important? La direcció de Junts vota avui qui serà el candidat del partit per substituir l'expresidenta de la cambra catalana.

Context: La decisió de la Mesa del Parlament de retirar-li l’escó, després que el Tribunal Suprem espanyol desestimés la petició de mesures cautelars per a aturar l’acord de la Junta Electoral, ha forçat la direcció de Junts a moure fitxa.

Els dos noms: Les travesses pels candidats de Junts a la presidència apunten a dues persones: el diputat Antoni Castellà i l'alcaldessa de Vic i vicepresidenta del partit, Anna Erra.

  • Borràs va dir que Castellà, que entrarà en el grup parlamentari ocupant l’escó que ella ha perdut, seria un “magnífic” president del parlament. Castellà, de Demòcrates, és membre del govern del Consell de la República i fa anys va ser secretari de la mesa del parlament amb CiU.
  • En canvi, el sector més proper a Jordi Turull prefereix l'alternativa d'Anna Erra, una figura més moderada i amb més experiència institucional. De fer, Erra va vatre en vots a Borràs en el congrés d'Argelers.

Els candidats: El Partit dels Socialistes Catalans ha proposat Assumpta Escarp, vicepresidenta segona del Parlament. Els Comuns han posat sobre la taula el nom del diputat Joan Carles Gallego. A Ciutadans, Matías Alonos, diputat per Tarragona.

  • A Esquerra no han porposat cap persona, ja que previsiblament, com ja han anunciat, volen entregar la presidència de la cambra a Junts.

A partir d'ara: Aquest divendres s'ha convocat un ple extraordinari que s'iniciarà a les 12h i on es votarà el pròxim president, o presidenta, del Parlament.

 

Categoria: Política