Política
La nova presidenta del Parlament d'Aragó
Foto: La nova presidenta del Parlament d'Aragó | Europa Press
Extrema dreta

Vox suma la presidència de les Corts d'Aragó a la de València, Balears i Castella i Lleó

Temps de lectura: 2 minuts
La nova presidenta del Parlament d'Aragó
Foto: La nova presidenta del Parlament d'Aragó | Europa Press

Vox ha aconseguit accedir a la presidència del Parlament d'Aragó gràcies a un pacte amb el Partit Popular, que ja li ha facilitat encapçalar les Corts de València, Balears i Castella i Lleó.

Per què és important? L'extrema dreta espanyola està aconseguint el poder institucional d'arreu del territori espanyol i es converteix en un pronòstic de què pot passar en el Congrés dels Diputats.

Què ha passat? El Partit popular i Vox han assolit un acord per l'elecció aquest divendres de la Mesa de les Corts per aquesta legislatura. Aquest acord entrega a l'extrema dreta els comandaments del Parlament i a la dreta espanyola la presidència de la comunitat autònoma.

  • La designació de Mart Fernández com a presidenta del Parlament d'Aragó s'ha oficialitzat gràcies als 28 vots del PP i als 7 de Vox, per sobre de la majoria absoluta de la cambra.

Qui és? La nova presidenta de les Corts aragoneses és coneguda pels seus missatges negacionistes, reaccionaris, racistes i antifeministes. Inclús ha arribat a insultar la ministra d'Igualtat, Irene Montero, dient-li que "només sap agenollar-se".

  • Tot i que ja s'ha encarregat d'esborrar tots els missatges reaccionaris i bel·ligerants de les seves xarxes socials, les captures de pantalla ja corren com la pólvora per Twitter i alguns mitjans de comunicació.

Context: Aquest nomenament es produeix dies després que a Balears s'hagi proclamat Gabriele Le Senne com a president del parlament Balears. Un polític ultra que mai ha amagat la seva misogínia i que ha arribat a afirmar que "les dones són més bel·ligerants perquè no tenen penis".

  • També ha vingut unes setmanes després que a València la presidència de les Corts recaigui en l'extrema dreta, on s'ha nomenat un torero com a conseller de Cultura.

 

Categoria: Política
Etiquetes: PP VOX Extrema dreta