Política
La líder del PP a Extremadura, María Guardiola
Foto: La líder del PP a Extremadura, María Guardiola | Europa Press
Eleccions autonòmiques

El PP rebutja governar amb Vox a Extremadura: "Neguen la violència masclista"

Temps de lectura: 2 minuts
La líder del PP a Extremadura, María Guardiola
Foto: La líder del PP a Extremadura, María Guardiola | Europa Press

Sembla que el pacte entre PP i Vox, el que es repeteix més a Espanya després de les eleccions municipals i autonòmiques, perilla a la comunitat autònoma d'Extremadura. 

Per què és important? Els populars i l'extrema dreta han arribat a diferents acords arreu del territori espanyol per governar conjuntament. Gràcies als pactes, Vox ha arribat a càrrecs institucionals per primera vegada, com la presidència del Parlament Balear. 

D'on venim: El PSOE va guanyar en vots les eleccions autonòmiques a Extremadura. Tot i ser la primera força, el PP va treure el mateix nombre d'escons. 

  • L'extrema dreta de Vox va aconseguir 5 escons i Podemos en va obtenir 4.
  • La suma de la dreta arriba a la majoria absoluta, i per tant seria l'opció que ho tindria més fàcil per governar. 

Context: El PP està jugant una doble carta abans de les eleccions del 23-J. En alguns territoris i ajuntaments no té problema en pactar amb Vox, com a València, però en altres territoris marca distància del partit de Santiago Abascal. Extremadura s'ha convertit en l'escenari per marcar perfil i distanciar-se de Vox.

Què diu? Tot i això, la presidenta del PP extremeny, María Guardiola, sembla que no vol repetir la fórmula que molts dels seus companys de partit han aplicat als seus territoris. Guardiola renega de Vox i sembla que evocarà als extremenys i extremenyes a votar de nou en unes noves eleccions autonòmiques. 

  • "No puc deixar entrar al govern a qui neguen la violència masclista, a qui deshumanitza immigrants i a qui posen una lona i tiren a una paperera la bandera LGBTI", diu la candidata popular a la presidència d'Extremadura. 
  • Guardiola lamenta que Vox "hagi anteposat les seves ànsies de poder i aquesta supèrbia al canvi", una actitud amb la qual "sembla que obliga a anar a eleccions" diu la líder del PP de la regió. 

En detall: Els desacords entre les formacions de dretes han fet que la presidència de la cambra regional hagi anat a parar en mans del PSOE, després de rebre el suport de Podemos. 

Categoria: Política