Open Melon
Gabriel Le Senne
Foto: Gabriel Le Senne | Europa Press
Drets i Llibertats

Nou president del Parlament balear: "Les dones són més bel·ligerants, perquè no tenen penis"

Temps de lectura: 2 minuts
Gabriel Le Senne
Foto: Gabriel Le Senne | Europa Press

Gabriel Le Senne, el nou president del Parlament balear defensa idees masclistes, LGTBI-fòbiques, racistes i negacionistes del canvi climàtic, entre d'altres, i totes elles les ha plasmat al llarg dels anys en els seus perfils de xarxes socials.

Per què és important? El membre de Vox ha estat investit aquest dimarts 20 de juny amb els vots del PP com a part del pacte governamental a què han arribat ambdós partits. Le Senne ocupa ara la segona autoritat de la comunitat autònoma després del president.

Què en sabem? Entre els missatges més dràstics que ha publicat al llarg dels anys al seu perfil de Twitter hi ha un missatge en què diu: "Per això les dones són més bel·ligerants, perquè no tenen penis".

  • La piulada responia a una piulada de l'exconsellera de Justícia Social, Feminisme i Igualtat, Sonia Vivas, en què deia que "els homes amb penis petits acostumen a ser més bel·ligerants".
  • En un altre missatge titllava la violència de gènere de ser un "constructe woke que us tragueu vergonyosament".

També, té una llarga llista de missatges en contra del canvi climàtic: "Per això, em vaig creure els agressors del clima, quan profetitzaven catàstrofes tremendes, - que, per cert, haurien d'haver arribat ja, però mai van arribar - però al mateix temps rebutjaven la solució nuclear, únic remei possible per a les seves pors", escriu en un missatge de Twitter.

  • Té un grup de Telegram en el qual va difondre informacions falses sobre la pandèmia.
  • Defensa teories conspiranoiques racistes: "A Espanya entre hispans i africans no està clar on acabarà la cosa, però sí que els natius estem cada vegada més en perill d'extinció".
  • Entre els diferents posicionaments públics exposats no hi manquen els que van en contra del col·lectiu LGBTIQ+ qüestionant l'educació sexual que titlla d'adoctrinament i que diu promou "conductes perjudicials per a la societat i per als propis afectats".