Política
L'eurodiputada de Junts exiliada
Foto: L'eurodiputada de Junts exiliada | Europa Press
Exili

Ponsatí diu que tornarà a Espanya quan a ella "li vagi bé" i no per ordre de Llarena

Temps de lectura: 2 minuts
L'eurodiputada de Junts exiliada
Foto: L'eurodiputada de Junts exiliada | Europa Press

L'eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí ha assegurat aquest dimarts que tornarà a Espanya quan a ella li vagi bé i no quan ho vulgui el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena, que la setmana passada va emetre una ordre de detenció nacional contra la seva persona.

Què ha dit? Així ho ha manifestat en uns missatges en el seu compte de Twitter, després que Ponsatí cancel·lés la presentació del seu llibre en una llibreria de Lleida prevista per a aquest dimarts.

  • "És incòmode haver d'esquivar borinots, però no penso cedir la meva agenda a un fanàtic", ha carregat contra Llarena.
  • L'exconsellera, que volia presentar el seu llibre a Lleida aprofitant que anava a visitar a Pablo Hasel a la presó, ha afegit que no desitja concedir "un altre circ policial" a Llarena.
  • "L'ordre de detenció torna a ser il·legal. Els jutges del Suprem em volen fer declarar a la seva conveniència, incloent-hi interessos electorals. Jo tinc una altra agenda ara mateix. Trepitjaré el territori on la policia obeeix les seves ordres quan a mi em vagi bé", ha destacat.

Context: Llarena va dictar una ordre de detenció nacional contra Ponsatí en considerar que va desatendre "voluntàriament i injustificadament" la seva obligació de comparèixer davant el TS el passat 24 d'abril perquè se li comuniqués el seu processament per un delicte de desobediència pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

D'altra banda: Ponsatí ha recorregut l'ordre de detenció, així ho ha anunciat en un comunicat de premsa el seu advocat, Gonzalo Boye. El lletrat ha evitat revelar on es troba ara mateix i s'ha limitat a afirmar "sense dubtes" que recorrerà la interlocutòria un cop estudiades els detalls d'aquest.