Política
L'alcaldessa de Sant Boi
Foto: L'alcaldessa de Sant Boi | Kike Rincón / Europa Press
Barcelona

El PSC aposta per Lluïsa Moret per presidir la Diputació de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldessa de Sant Boi
Foto: L'alcaldessa de Sant Boi | Kike Rincón / Europa Press

El PSC aposta per l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, com a candidata a presidir la Diputació de Barcelona. Els socialistes mouen fitxa després d'enviar la que fins ara ha liderat la 'dipu' al Senat, Núria Marín.

Per què és important? Els socialistes substitueixen la cap de files del PSC a la Diputació de Barcelona en plenes negociacions per explorar un pacte per mantenir la institució.

Què en sabem? Segons ha avançat El Periódico, l'escollida per substituir Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet, és Moret, un pes pesat del PSC a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

  • L'alcaldessa de Sant Boi, en els darrers comicis, ha revalidat el càrrec superant amb escreix la majoria absoluta a la localitat del Baix Llobregat. Des que al 2014 es va presentar com a alcaldable sempre ha aconseguit governar la ciutat, i mantenir el domini absolut del PSC a Sant Boi des de la reinstauració de la democràcia.

Qui és? Moret és un pes pesant dins de l'organització del PSC. Sent la viceprimera secretària de l'àrea d'organització del partit socialista i una de les dirigents socialistes més respectades i una política de confiança del líder del partit, Salvador Illa.

  • Amb aquest moviment marxa una política, Núria Marín, que mai ha perdut unes eleccions al seu municipi -L'Hospitalet- i entra un altre que tampoc coneix la derrota electoral.

Context: L'alcaldessa de Sant Boi és l'escollida per Pallars, on es troba la seu del PSC, però res li assegurà que serà la presidenta de la Diputació de Barcelona. Actualment, la seva formació està immersa en plenes negociacions amb els Comuns per buscar un pacte que sumi més que la coalició independentista que ja han formalitzat Junts i ERC a la institució. 

  • Junts va optar per no reeditar el pacte amb el PSC a la 'dipu' i els socialistes ja exploren vampiritzar vots de les files de Junts amb diputats adscrits que discrepen de la decisió de trencar el governa amb els socialistes, també ja han iniciat contactes amb Tot per Terrassa.
Categoria: Política
Etiquetes: Barcelona PSC