Política
La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez
Foto: La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez | Europa Press
Exili

El govern espanyol celebra la retirada de la immunitat de Puigdemont

Actualitzat: Dimecres, 5 de juliol de 2023. 13:47
Temps de lectura: 2 minuts
La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez
Foto: La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez | Europa Press

El govern espanyol celebra la decisió de la justícia europea que desestima la demanada dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. 

Per què és important? El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat el recurs de l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí i els hi retira la immunitat com a diputats de l'Europarlament.

Què diu? La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha celebrat aquest dimecres la decisió de la justícia europea de retirar la immunitat a Puigdemont, Ponsatí i Comín. 

  • En un acte a Ciudad Real, Rodríguez ha expressat la "satisfacció" per una resolució que "ratifica la posició del govern".
  • La socialista ha recalcat que l'objectiu del govern espanyol sempre ha estat que Puigdemont torni a Espanya per retre comptes a la justícia: "Sempre han de comparèixer davant la justícia espanyola".
  • Segons Rodríguez, la decisió del TGUE "empara les resolucions del Parlament Europeu" i, per tant, "aquestes persones han de retre comptes davant la justícia espanyola".

En detall: La portaveu del govern espanyol ha recordat que aquests fets daten del 2017, quan governava el PP, i "des d'aleshores a ara afortunadament les coses han canviat molt.

  • Rodríguez ha destacat l'acció del govern de Pedro Sánchez que es va fixar com a prioritat recuperar la convivència a Catalunya", on ara "es compleixen les lleis".

A més, no és l'única membre de l'executiu de Sánchez que s'ha pronunciat. La ministra de Justícia, Pilar Llop, també ha celebrat la de la justícia europea. 

  • En declaracions als mitjans, Llop ha afirmat que "el ciutadà Puigdemont s'ha de presentar davant l'acció de la justícia, és la seva obligació com a ciutadà".
  • Segons la ministra de Justícia, "Espanya és un estat de dret" i "gràcies a l'actuació d'aquest govern al llarg d'aquests cinc anys la llei es compleix a Catalunya", contràriament al que passava quan "hi havia un govern del PP".
  • Llop ha recordat que la sentència "avala plenament" la decisió del Parlament Europeu de retirar-los la immunitat parlamentària, i suposa un "suport indubtable a les institucions espanyoles, a la justícia espanyola i al Parlament Europeu".