Política
La ministra de Transports, Raquel Sánchez
Foto: La ministra de Transports, Raquel Sánchez | Diego Radamés / Europa Press
Exili

La Moncloa nega "rotundament" que el PSOE oferís l'indult a Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra de Transports, Raquel Sánchez
Foto: La ministra de Transports, Raquel Sánchez | Diego Radamés / Europa Press

La Moncloa nega la major. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha "desmentit rotundament" aquest dijous que membres del PSOE oferissin a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont un indult a canvi de tornar a Espanya empresonat.

Context: Puigdemont, en una entrevista des de Brussel·les, ha afirmat que "homes del PSOE" van visitar-lo al Parlament Europeu i van oferir-li una solució "fàcil" per ell. Aquest consistia a entregar-se a les autoritats espanyoles a canvi de rebre l'indult al cap de dies.

Què ha dit? "Sorprèn aquesta alineació de Puigdemont i del PP en aquesta estratègia de generar mentides i boles", ha dit la ministra de Transports abans de recordar que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) va desestimar dimecres la demanda de l'expresident i va donar "suport" a les institucions espanyoles i al Parlament Europeu.

  • "Puigdemont va fugir de la justícia amb un govern del PP", ha dit, "però avui en dia la llei i la Constitució es compleixen" i "els que estan obligats a respondre davant de la justícia ho fan".

Què ha passat a Europa? La justícia europea, a Luxemburg, va tombar la immunitat de Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. L'expresident a l'exili ja ha assegurat que recorreran contra la decisió a instàncies superiors, al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

  • Puigdemont ha assegurat que com a molt en "vuit mesos" el TJUE dirà quelcom sobre el recurs que ha interposat, tot i això, vaticina que el seu cas encara li queden molts capítols abans no resoldre's
Categoria: Política