Política
Carles Puigdemont, al costat de Clara Ponsatí durant la roda de premsa d'ahir
Foto: Carles Puigdemont, al costat de Clara Ponsatí durant la roda de premsa d'ahir | Europa Press
Exili

Puigdemont no amaga l'enuig amb Clara Ponsatí: "S'ha equivocat i no té raó"

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont, al costat de Clara Ponsatí durant la roda de premsa d'ahir
Foto: Carles Puigdemont, al costat de Clara Ponsatí durant la roda de premsa d'ahir | Europa Press

Carles Puigdemont, expresident de Catalunya i eurodiputat de Junts, ha esclatat contra l'exconsellera i companya d'exili Clara Ponsatí pel discurs que va pronunciar ahir contra l'estratègia de l'independentisme, englobant Junts i ERC. "No estic d'acord ni amb el to, ni amb el fons, ni amb la forma, ni amb el moment. Es va equivocar", ha carregat.

Per què és important? Aquest enfrontament públic entre Ponsatí i Puigdemont escenifica la divisió que viu l'independentisme, que afecta també els exiliats.

Què ha passat? Ponsatí va pronunciar ahir, un discurs molt dur contra Puigdemont, enmig de la roda de premsa per reaccionar a la retirada de la immunitat dels exiliats. Aquest discurs el portava preparat i com bé ha confirmat Puigdemont, no va explicar-li a ningú que anava a carregar en directe contra l'independentisme.

Puigdemont reacciona: "Es va equivocar", ha dit en una entrevista a Rac1 en un to molt seriós sobre el discurs de Ponsatí. En aquest sentit, Puigdemont davant les crítiques de l'exconsellera a la seva estratègia ha reblat que gràcies a aquesta "ella és eurodiputada".

  • "No té raó i l'independentisme necessita més empatia", ha argumentat. De fet, ha criticat que Ponsatí "vagi per les vores, en lloc del carril central de l'independentisme". Puigdemont explica que ahir era un "dia dur" i li retreu aquest gest lleig contra els altres companys.

En profunditat: Puigdemont ha revelat que es tornarà a presentar per les pròximes eleccions europees, el juny de 2024. En aquest sentit, sobre Ponsatí, li ha advertit que si "pretén anar pels marges enlloc que del carril central" no entrarà en les llistes de Junts i Lliures per Europa.

D'altra banda: L'expresident a l'exili ha tornat a insistir en no investir el líder del PSOE, Pedro Sánchez perquè "promet una cosa i després en fa un altre". "El balanç del govern espanyol és catastròfic. Jo no li compraria un cotxe de segona mà", ha criticat.

Categoria: Política