Política
Cartell de Puigdemont a Chamartín
Foto: Cartell de Puigdemont a Chamartín | JNC
Eleccions generals

Puigdemont, a Madrid: les joventuts de Junts pengen un gran cartell a Chamartín

Temps de lectura: 1 minut
Cartell de Puigdemont a Chamartín
Foto: Cartell de Puigdemont a Chamartín | JNC

Les Joventuts Nacionalistes de Catalunya han penjat un gran cartell de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, en el passeig de la Castellana, a prop del camp de futbol del Reial Madrid. 

Context: Aquesta matinada ha començat la campanya electoral per les eleccions generals coincidint amb la caiguda de la immunitat europarlamentària de Puigdemont.

Al detall: Les joventuts de Junts han penjat un gran cartell en un pont sobre el passeig de la Castellana, tocant la plaça Castilla i a prop del camp del Reial Madrid, el Santiago Bernabeu.

  • En el cartell es pot veure el rostre de l'expresident a l'exili i un lema: "Persistim i guanyarem". A més, aquest cartell de Puigdemont està acompanyat per una petita lona de propaganda electoral de Junts on es pot llegir: "Per Catalunya".

Reaccions: L'exconseller del Govern Puigdemont, Josep Rull, ha celebrat l'acció de les Joventuts Nacionalistes i ha assegurat que aquestes "mai fallen".

  • "President Puigdemont, persistim i guanyarem!", ha exclamat.

Background: Aquest dimecres, la justícia europea ha desestimat el recurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i els hi retira la immunitat com a diputats de l'Europarlament.  Aquesta decisió obre la porta a què el jutge Pablo Llarena pugui fer noves euroordres.