Política
Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona
Foto: Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona | Quique Garcia / EFE
Exili

Llarena posa en llibertat Ponsatí i deixa sense efecte l'orde de detenció

Temps de lectura: 1 minut
Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona
Foto: Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona | Quique Garcia / EFE

El jutge instructor del Procés, Pablo Llarena, ha decidit no traslladar Clara Ponsatí fins a Madrid i ha ordenat prendre-li declaració i deixar-la en llibertat. 

Context: L’eurodiputada ha estat detinguda avui al matí al centre de Barcelona pels Mossos d’Esquadra en compliment de l’orde de detenció estatal de Llarena.

Què en sabem? Els agents catalans l’han traslladat a la Ciutat de la Justícia per posar-la a disposició del jutjat de guàrdia. Allà se li ha pres declaració i després serà posada en llibertat.

  • Com que està perseguida pel delicte de desobediència, no pot ser empresonada de manera preventiva, ja que no implica penes de presó, sinó inhabilitació i multa.

Què diu? La mateixa Ponsatí ha sigut qui ha comunicat a través de Twitter que ha estat "detinguda il·legalment a Barcelona"

D'on venim? El jutge Llarena va dictar l'ordre de detenció contra Ponsatí el passat juny i assenyalava que l'objectiu de la detenció persegueix obtenir una declaració indagatòria per part de l'exconsellera.

  • Ponsatí va perdre fa unes setmanes la immunitat europarlamentària, després de la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), que també afecta els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín.
  • El Suprem la investiga per un possible delicte de desobediència en el marc de la investigació pel referèndum de 2017.
Categoria: Política