Política
L'exalcalde de Tarragona Pau Ricomà
Foto: L'exalcalde de Tarragona Pau Ricomà | Pau Ricomà
Esquerra

L'exalcalde de Tarragona plega i s'acomiada del consistori

Temps de lectura: 2 minuts
L'exalcalde de Tarragona Pau Ricomà
Foto: L'exalcalde de Tarragona Pau Ricomà | Pau Ricomà

L'exalcalde de Tarragona Pau Ricomà ha complert la seva promesa i aquest dijous ha abandonat l'ajuntament i s'ha acomiadat del consistori en el ple, tal com havia anunciat després de les eleccions municipals.

Context: Esquerra no va obtenir prous vots a Tarragona i el PSC es va imposar, recuperant l'alcaldia de la capital tarragonina.

En detall: Ricomà s'ha acomiadat avui reivindicant la feina dels últims quatre anys com ara la ciutat de la Justícia o l'ampliació de l'hospital Joan XXIII. Ricomà també ha apuntat que l'aprovació del contracte de la brossa (una política del seu govern) el dia que entrega l'acta de regidor és un acte de "justícia poètica".

D'on venim? Ricomà ha estat alcalde de la capital del Tarragonès entre el 2019 i el 2023. El republicà s'ha acomiadat aquest dimarts en una roda de premsa lamentant el paper de les "elits amb poc enginy i porucs amb poca força que posen el fre al desenvolupament de la Tarragona del segle XXI". 

  • Ha demanat un "relleu dels lideratges". "Convé que científics, geògrafs, de medi ambient, artistes a l'ombra de la universitat, prenguin les regnes de Tarragona", ha argumentat. 

Municipals: Les darreres eleccions per escollir els batlles de Catalunya es van decantar clarament cap al bàndol socialista. El PSC es va imposar victoriós per davant de l'independentisme, així guanyant alcaldies abans en domini d'ERC o de Junts, com és el cas de Tarragona i Lleida, abans en mans dels republicans.

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Tarragona