Eleccions municipals 2023
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales
Foto: L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales | ACN
Eleccions municipals

El PSC torna a governar a Tarragona amb l'alcalde Rubén Viñuales

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales
Foto: L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales | ACN

Tarragona torna a tenir un alcalde socialista després que Rubén Viñuales hagi estat investit aquest dissabte com a nou batlle de la capital.

D'on venim? Els últims 4 anys, la ciutat ha tingut un govern independentista liderat per Pau Ricomà amb el suport dels comuns. 

  • Viñuales venia de Ciutadans, partit pel qual va ser portaveu municipal en l'inici de l'anterior legislatura.
  • El socialista es va convertir amb cap de llista del PSC després de la retirada de Josep Fèlix Ballesteros. Entre 2015 i 2019 va ser el candidat de Ciutadans fins que va abandonar el partit per la seva estrepitosa caiguda que ha experimentat els últims anys.

Què ha dit? El nou alcalde ha afirmat que governarà per a tothom i ha allargat la mà a la resta de grups per assolir gran consens de ciutat. 

  • "Soc conscient que no tinc majoria, treballem per allò que ens uneix i no el que ens separa". 
  • "No seré l'alcalde d'una part, sinó de tothom, sense excepcions".
  • "No em resigno a veure que tenim el barri amb la renda per càpita més baixa de Catalunya, que hi ha joves que marxen i barris que estan immersos en una espiral de degradació que sembla no tenir fi". Sé del que és capaç aquesta gran ciutat".

Què en sabem? Viñuales liderarà un govern en minoria, que haurà de buscar constantment suport per tirar endavant les iniciatives que proposi. 

En detall: El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha volgut assistir a la investidura. 

A més: A Reus ha estat investida alcaldessa la socialista Sandra Gauita, la primera dona a arribar a l'alcaldia a la capital del Baix Camp. Ho ha aconseguit gràcies als vots d'ERC i Ara Reus.