Política
Jaume Collboni i Xavier Trias
Foto: Jaume Collboni i Xavier Trias | EFE
Barcelona

Junts, PSC i PP apugen el sou de Jaume Collboni un 4%

Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Collboni i Xavier Trias
Foto: Jaume Collboni i Xavier Trias | EFE

Junts, PSC i PP han apujat el sou de Jaume Collboni. El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una pujada del 4% al sou de l'alcalde i al de tots els regidors i consellers de districte.

Per què és important? L'alcalde de Barcelona cobra més inclús que el president d'Espanya, que ingressa 90.010 euros.

Al detall: La mesura ha tirat endavant aquest divendres 28 de juliol en ple de cartipàs de l'ajuntament gràcies als vots a favor de Junts per Barcelona, PSC i PP. Esquerra s'ha abstingut, i Comuns i Vox hi han votat en contra.

  • L'increment dels salaris ha estat aprovat amb 24 vots a favor, 11 en contra i 5 abstencions.

A més: Pel que fa als gerents municipals, se’ls incrementarà la retribució un 5 % per compensar dues retallades de sou anteriors, ja que els salaris estaven congelats des de fa 12 anys.

A la pràctica: L'alcalde passarà dels 100.000 euros anuals als 104.000 euros. Els tinents d'alcaldia també superaran els 100.000 euros per any, a més de veure's incrementat els salaris dels presidents de grup i regidors de l'oposició.

Què han dit? Qui més ha replicat ha estat l'exalcaldessa de Barcelona i líder dels Comuns a l'ajuntament, Ada Colau, que ha criticat la pujada de sou.

  • "Cobra molt més que el president d'Espanya", ha lamentat Colau, que ha apuntat que "no és un tema de percentatges, és un tema de quantitats". 
  • La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha defensat l’increment salarial com una "actualització prudent i raonable" i és per això que ha desitjat que "tingui un ampli suport dels grups". Aquesta argumentació no ha servit a Colau que ha retret: "No és exemplar fer-ho, perquè els polítics no hem vingut aquí per enriquir-nos".
  • El portaveu, Gonzalo de Oro-Pulido, també ha criticat amb duresa a Collboni la pujada de sous en la situació en què està el país.
Categoria: Política