Política
Alberto Núñez Feijóo
Foto: Alberto Núñez Feijóo | EFE
Investidura

Feijóo exigeix el cessament de Díaz per la reunió amb Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Núñez Feijóo
Foto: Alberto Núñez Feijóo | EFE

El líder del PP i candidat a la investidura exigeix a Pedro Sánchez que cessi com a vicepresidenta del govern espanyol a Yolanda Díaz per reunir-se amb Carles Puigdemont. 

Per què és important? La líder de Sumar, Yolanda Díaz, va viatjar aquest dilluns fins a Brussel·les per mantenir una trobada amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. L'objectiu de la reunió era avançar en les negociacions d'una hipotètica investidura de Pedro Sánchez. 

Context: Díaz i Puigdemont es van trobar al Parlament Europeu per mantenir una reunió per negociar una investidura de Sánchez com a president del govern espanyol. A la reunió també hi van assistir l'exconseller Toni Comín i l'exdiputat al Congrés Jaume Asens. 

  • La reunió va durar tres hores i, tot i que els participants no van fer declaracions posteriors, en un comunicat conjunt asseguren que ha estat "fructífera" i han anunciat més trobades.

Què diu? Davant d'aquesta situació, Feijóo no ha esperat ni vint-i-quatre hores per criticar la trobada entre la vicepresidenta en funcions i l'expresident de Catalunya. 

  • El popular ha demanat a Pedro Sánchez que cessi a Yolanda Díaz com a vicepresidenta del seu govern per haver-se reunit amb una persona que "està condemnada i buscada per la Justícia a Espanya". Tot i que el popular obvia que Puigdemont encara no ha estat jutjat, i per tant no pot haver estat condemnat. 
  • Feijóo ha qualificat la reunió d'"anomalia democràtica" i ha lamentat que la vicepresidenta hagi viatjat fins a Brussel·les "per intentar negociar" una investidura de Sánchez. 
  • "Si no cessa Yolanda Díaz, el senyor Sánchez és còmplice necessari d'aquesta vergonya que hem viscut com a espanyols i com a europeus", ha declarat el líder del PP.

Tot i això, des de Sumar asseguren que Díaz ha assistit a la reunió amb el líder de Junts no com a membre del govern espanyol, sinó com a representant del seu partit.