Política
Imatge d'abans d'iniciar la reunió entre la líder de Sumar i l'expresident Puigdemont
Foto: Imatge d'abans d'iniciar la reunió entre la líder de Sumar i l'expresident Puigdemont | RTVE
Investidura

Yolanda Díaz viatja fins a Bèlgica per reunir-se amb Carles Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'abans d'iniciar la reunió entre la líder de Sumar i l'expresident Puigdemont
Foto: Imatge d'abans d'iniciar la reunió entre la líder de Sumar i l'expresident Puigdemont | RTVE

Sumar fa un altre gest per l'entesa política amb Junts. La líder de Sumar i vicepresidenta i ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, viatjarà aquest dilluns fins a Bèlgica per reunir-se amb l'expresident Carles Puigdemont, segons avança El Debate.

Per què és important? És el primer cop que un líder espanyol es reuneix públicament i mediàticament amb Puigdemont o amb algun polític independentista de l'exili.

Al detall: La trobada es produirà al Parlament Europeu i s'emmarca en les negociacions per l'eventual investidura del líder socialista Pedro Sánchez. Aquest gest de Sumar és una prova més de què la coalició d'esquerres és la que està comandant les negociacions amb l'independentisme, després d'engegar un equip de juristes perquè treballin en una llei d'amnistia.

Què en sabem? La delegació que acompanya Díaz està conformada pel seu equip: la directora de comunicació del seu ministeri, la seva fotògrafa i el cap del seu gabinet. A més a Bèlgica s'ha trobat amb Jaume Asens, exdiputat de Comuns i actual negociador de Sumar amb els independentistes.

  • Des del PSOE es desmarquen del moviment de Sumar i l'emmarquen en una jugada dels de Yolanda Díaz i no pas del govern espanyol.

Context: Puigdemont va anunciar que aquest dimarts anunciaria a través d'una roda de premsa les exigències per investir un president espanyol. És per això que Díaz ha volgut reunir-se abans amb el líder de Junts per tractar de convèncer-lo d'unes condicions assumibles.

  • "No hi ha cap negociació en marxa amb ningú, ni s’ha presentat cap projecte d’amnistia a cap partit polític", això afirmava Puigdemont fa una setmana, però el cert és que alguns contactes ja estaven encetats que el viatge de Díaz demostren.
     
Categoria: Política