Política
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
Foto: L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont | EFE
Investidura

Puigdemont exposa les tres condicions per negociar i "culminar un acord històric"

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
Foto: L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont | EFE

Fixada la posició de Junts. L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha exposat les tres condicions perquè Junts negociï amb el govern espanyol per "culminar un acord històric".

Per què és important? Puigdemont ha esclarit les demandes de Junts per poder negociar, i després votar, la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

En profunditat: Des d'una sala de premsa plena, Puigdemont ha pronunciat una conferència on ha anunciat les condicions que imposa Junts per iniciar el diàleg amb el govern espanyol per buscar un "acord històric".

  • La primera condició per negociar és el "reconeixement i el respecte" a l'independentisme. "No es pot negociar amb qui ens considera la segona amenaça més important després del gihadisme", ha reblat.
  • En segon terme ha reclamat la fi de la repressió contra els independentistes. "L'1-O no va ser un delicte", ha proclamat.
  • Després ha exigit començar a negociar que s'aprovi una llei d'amnistia i insta el govern espanyol a donar ordres a la Fiscalia i a l'Advocacia de l'Estat per treballar en aquesta línia.
  • Finalment, ha demanat la creació d'un "mecanisme de mediació i verificació" per garantir el seguiment i compliment dels acords davant la "total falta de confiança de les parts".

D'altra banda: Ha assegurat que Espanya està abocada a un "dilema" i que l'única via per pactar amb Junts serà a través d'un "acord" que ha dit que ha de ser "un compromís històric". "Avui no existeixen les condicions per arribar a un acord", ha argumentat sobre l'estat de les negociacions.