Política
Comitè de direcció del PP
Foto: Comitè de direcció del PP | EFE
Amnistia

El PP es manifestarà a Madrid contra l'amnistia abans de la investidura de Feijóo

Temps de lectura: 2 minuts
Comitè de direcció del PP
Foto: Comitè de direcció del PP | EFE

El PP anuncia una protesta en contra de l'amnistia que se celebrarà a Madrid el cap de setmana del 23 i 24 de setembre. 

Per què és important? El PP ja té discurs oficial pels dies previs a la investidura d'Alberto Núñez Feijóo: criticar i atacar l'amnistia que s'està negociant entre els independentistes i l'actual govern en funcions. 

Què en sabem? Un dia després que l'expresident del govern espanyol José María Aznar s'hagi posicionat clarament en contra de l'amnistia i hagi fet una crida a protestar-ne en contra, el seu partit s'ha posat les piles i ha anunciat una manifestació a la capital espanyola. 

  • En una entrevista a Antena 3, la secretaria general del PP, Cuca Gamarra, ha anunciat que la seva formació organitzarà a Madrid una manifestació en contra de l'amnistia. 

En detall: La protesta se celebrarà el cap de setmana del 23 i 24 de setembre, pocs dies abans de l'inici del ple d'investidura de Feijóo, que comença el dia 26 del mateix mes. 

Què diu? Gamarra ha deixat clar que els populars es posicionen en contra d'una possible llei d'amnistia i de les negociacions del PSOE i Sumar amb els independentistes. 

  • “El PP impulsarà un gran acte a Madrid, que serà obert si el temps ho permet, perquè la societat hi pugui participar i, sobretot, de rebuig a qualsevol instrument que al marge de la llei es vulgui plantejar amb l'únic objectiu que l'oblit, l'amnistia es promogui per aconseguir una sèrie de vots que es necessiten per perpetuar-se al poder”, ha dit la popular.
  • La secretaria general del PP ha recordat que el seu partit està fent tot el possible perquè a comunitats autònomes i ajuntaments es votin mocions perquè els partits es posicionin a favor o en contra d'una llei d'amnistia. 

A més: El PP també ha anunciat el seu suport i participació en la manifestació que ha convocat Societat Civil Catalana a Barcelona el pròxim 8 d'octubre. Les dues protestes tenen el mateix objectiu: anar en contra de l'amnistia i l'autodeterminació.