Política
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra | EFE
Amnistia

El PP vol trencar la cohesió interna del PSOE fent-los posicionar sobre l'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra | EFE

El PP vol trencar la cohesió interna del PSOE. El president popular, Alberto Núñez-Feijóo, ha anunciat que proposarà el debat i votació de mocions en l'àmbit municipal, autonòmic i estatal contra l'amnistia que negocien els independentistes amb el govern espanyol per obligar els socialistes a posicionar-se i enfrontar-se entre ells.

Per què és important? El PP veu que la mètrica no li permetrà sumar els suports necessaris per investir Feijóo i tractarà de torpedejar l'eventual investidura del PSOE.

Què ha dit? "Cap política, regidor o parlamentari podrà amagar la seva opinió. Portarem una iniciativa a favor de la igualtat dels espanyols o a favor dels privilegis dels independentistes", ha proclamat Feijóo davant de la direcció del seu partit, amb líders regionals asseguts al seu costat.

  • Feijóo busca furgar en les diferències interès del PSOE i intentar fer esclatar una guerra interna com el 2016 que va portar a la dimissió de Pedro Sánchez i la proclamació d'una gestora que va ordenar que sis disputats s'abstinguessin en la investidura del popular Mariano Rajoy.

Context: Diversos dirigents i antics pesos pesants socialistes s'han pronunciat en contra de l'amnistia com Alfonso Guerra i Felipe Gonzalez, o Javier Lambán i d'altres.

D'on venim? Aquesta idea no és nova perquè aquest recurs el va llençar l'antic líder del PP Pablo Casado que va impulsar una iniciativa contra els indults als líders independentistes. Casado va llançar una recollida de firmes, sense èxit, a més d'iniciatives parlamentàries i mobilitzacions al carrer. Aquest moviment reaccionari tampoc va ser nou, ja que Mariano Rajoy també va promoure el 2005 accions similars contra l'Estatut de Catalunya, llavors sí que va aconseguir torpedejar-lo i llimar-lo.

 

 

     

Categoria: Política