Política
L'exentrenador del Barça i ara del Manchester City reclamant l'oficialitat del català
Foto: L'exentrenador del Barça i ara del Manchester City reclamant l'oficialitat del català | Captura
Llengua catalana

Pep Guardiola demana a Suècia que avali l'oficialitat del català a la UE

Temps de lectura: 2 minuts
L'exentrenador del Barça i ara del Manchester City reclamant l'oficialitat del català
Foto: L'exentrenador del Barça i ara del Manchester City reclamant l'oficialitat del català | Captura

L'entrenador Pep Guardiola ha enviat un videomissatge al ministre suec, Ulf Kristersson, i al president de França, Emmanuel Macron, perquè els dos països voten a favor de l'oficialitat del català en les institucions de la Unió Europea.

Per què és important? L'aprovació del català com a llengua utilitzable al Parlament Europeu requereix l'aval dels 27 membres.

En profunditat: En un vídeo en anglès demana al primer ministre suec, Ulf Kristersson, que "accepti el català, la meva llengua". Guardiola explica que és una "llengua mil·lenària parlada per 10 milions de persones". I és que el país escandinau s'ha sumat a Finlàndia en els recels per fer-ho possible.   

  • El de Santpedor s'ha afegit així a la campanya “Say Yes” de Plataforma per la Llengua per demanar als estats europeus que votin a favor de l'oficialitat del català a Europa. 

Què en sabem? La campanya de Plataforma per la Llengua inclou una pàgina web en anglès que explica les raons per l'oficialitat del català a la Unió Europea –que s'hauria de debatre el pròxim 19 de setembre al Consell de la UE- i una campanya de publicitat en mitjans paneuropeus com Politico i Euronews, o en mitjans estatals com el diari francès 'Le Figaro' o el diari suec 'Dagens Nyhete'.

  • "Els europeus han de saber que el vot del dia 19 no és quelcom menor que passarà desapercebut sinó que serà seguit atentament per 10 milions d'europeus", ha apuntat el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder. 

 

Categoria: Política