Política
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la Festa de la Rosa
Foto: El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la Festa de la Rosa | EFE
PSOE

Sánchez dona per fet l'acord amb l'independentisme: "Hi haurà govern progressista"

Temps de lectura: 2 minuts
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la Festa de la Rosa
Foto: El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la Festa de la Rosa | EFE

"Hi haurà govern progressista!", ha exclamat el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, aquest diumenge, tot i que encara no té lligats els suports dels independentistes per ser investit. El secretari general del PSOE ha arengat els seus simpatitzants i militants en la Festa de la Rosa assegurant donant per fet l'acord amb Junts i ERC en plenes negociacions.

Per què és important? El PSOE ha fet pinya en el tradicional acte de la Festa de la Rosa i ha encimbellat Sánchez com a president una legislatura més.

En profunditat: Des de la Pineda de Gavà, Sánchez ha aprofitat per abraçar la seva estratègia amb Catalunya de "diàleg" i "convivència". El secretari general del PSOE ha tornat a remarcar la seva aposta per desjudicialitzar el Procés.

  • "Quan va estar més a prop de trencar-se Espanya va ser amb Mariano Rajoy i amb una DUI al Parlament. Ara girem full, apostant per la concòrdia i el retrobament", ha subratllat.  
  • A més, ha carregat contra el president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, que en menys de 48 hores se sotmetrà a una investidura sense els suports necessaris per tirar-la endavant. "Es tracta d'una investidura fallida d’un candidat fallit", ha disparat i ha dit que "el PP deu estar celebrant ara que li queden quatre dies per perdre la votació", en referència a la manifestació d'aquest diumenge a Madrid.

Què ha dit? El Partit Popular s'ha quedat a 4 vots per poder investir Feijóo, és per això que aquests darrers dies han intentat agitar el transfuguisme entre les files del PSOE perquè votin a favor del candidat popular. A Sánchez no li ha agradat un gens aquests moviments i ha lamentat que els populars apel·lin a "la pitjor de les corrupcions, que és el transfuguisme".

  • El líder del PSC, Salvador Illa, també ha carregat contra Feijóo per presentar-se a una investidura fallida. "És inaudit que es dediquin a congregar manifestants en lloc de buscar suports; se senten còmodes anant a la contra perquè no saben fer propostes", ha dit. A més ha carregat contra l'intent d'incitar el transfuguisme: "És una autèntica vergonya que invoquin un nou tamayazo. Els socialistes ens vestim pels peus, i dels peus al cap".