Política
Felip VI rebent a Pedro Sánchez (PSOE) a la Zarzuela durant la roda de contactes amb els partits
Foto: Felip VI rebent a Pedro Sánchez (PSOE) a la Zarzuela durant la roda de contactes amb els partits | EFE
Investidura

Pedro Sánchez es reuneix amb Felip VI per explorar la seva investidura

Temps de lectura: 2 minuts
Felip VI rebent a Pedro Sánchez (PSOE) a la Zarzuela durant la roda de contactes amb els partits
Foto: Felip VI rebent a Pedro Sánchez (PSOE) a la Zarzuela durant la roda de contactes amb els partits | EFE

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dimarts amb Felip VI per intentar ser el nou candidat a la investidura. 

Per què és important? Després de la investidura fallida del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el líder del PSOE intentarà presentar-se com a candidat en un nou debat al Congrés de Diputats. 

Situació actual: El rei Felip VI segueix la seva roda de contactes amb els líders polítics per proposar un nou candidat a la investidura. 

  • Aquest dimarts 3 d'octubre és el torn del líder del PSOE i el del PP. Sánchez es reunirà amb el monarca a les 10:00 del matí. Feijóo ho farà després, a les 11:00. 

Previsions: Tot apunta que Sánchez anunciarà al rei que pot tenir els suports necessaris per convertir-se de nou en president del govern espanyol. 

  • Des de la celebració de les eleccions generals, els socialistes negocien una possible investidura amb el bloc progressista de la cambra baixa. 
  • Sánchez podria comptar amb els suports dels partits que van rebutjar la investidura de Feijóo: PSOE, Sumar, ERC, Junts, EH Bildu, PNB i BNG. 

D'on venim: Aquest passat dilluns, el rei es va reunir amb els líders d'UPN, Coalición Canaria, PNB, Sumar i Vox. 

  • Els nacionalistes bascos i sumar, per sorpresa, van anunciar que no tenien tancat el pacte per poder donar suport a un govern encapçalat per Sánchez. 

En detall: Les negociacions es compliquen pel socialista que veu que ara, no només ha de negociar amb els independentistes una investidura, sinó amb els seus socis actuals de govern, Sumar, i amb els nacionalistes bascos.