Política
Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona
Foto: Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona | EFE
Amnistia

El jutge intenta colar la mort d'un turista el cas del Tsunami per impedir l'amnistia

Temps de lectura: 1 minut
Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona
Foto: Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona | EFE

Guerra bruta de les togues espanyoles. El jutge de l'Audiència Nacional ha ordenat que s'investigui si la mort d'un passatger a l'aeroport del Prat durant les protestes postsentència està vinculada als investigats del cas Tsunami Democràtic, és a dir, entre d'altres, Carles Puigdemont i Marta Rovira.

Per què és important? Si s'imputen delictes de sang o de terrorisme es podria torpedejar aplicar l'amnistia perquè la llei descarta els casos on hi ha morts o vessament de sang.

Què ha passat? L'ofensiva de l'aparell judicial per intentar barrar l'amnistia no té aturadaor. A més d'imputar Puigdemont i Rovira, i a 10 persones més, per la causa de les protestes de Tsunami Democràtic, la justícia espanyola ha intentat colar una mort a l'independentisme.

  • El jutge Manuel García-Castellón vol encolomar la mort d'un turista francès que va patir un atac de cor després de caminar diversos quilòmetres pel bloqueig de l'aeroport de Barcelona derivat de les protestes de l'independentisme. El pacient va arribar a l'hospital de Bellvitge en helicòpter i el SEM ja va desvincular llavors la mort de l'home a les protestes.

En detall: L'ambaixada francesa a l'estat espanyol i Aena també van descartar que la mort de l'home, de 62 anys, tingués relació directa amb el bloqueig de l'aeroport. Expliquen que el 14 d'octubre del 2019 els equips mèdics el van atendre i estabilitzar a l’aeroport abans de traslladar-lo en helicòpter a l’hospital de Bellvitge, on finalment va morir.