Política
Pedro Sánchez al Congrés de Diputats
Foto: Pedro Sánchez al Congrés de Diputats | EFE
Investidura

Acord entre PSOE i Junts: Sánchez més a prop de la investidura

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez al Congrés de Diputats
Foto: Pedro Sánchez al Congrés de Diputats | EFE

PSOE i Junts han arribat a un acord per a la investidura de Pedro Sánchez. L'acord es farà oficial durant aquest dijous i el socialista podria ser investit la pròxima setmana. 

Per què és important? Després de setmanes de negociacions, PSOE i Junts han tancat un acord perquè els independentistes donin suport a la investidura de Sánchez. 

En detall: L'acord s'ha fet esperar per les negociacions centrades en la llei d'amnistia. En els últims dies la negociació i els intercanvis de documents han estat constants. 

  • Els socialistes i ERC ja van anunciar un acord la setmana passada on els republicans donaven el seu suport a Sánchez a canvi d'una llei d'amnistia, el traspàs de Rodalies i acords de finançament a Catalunya. 

Què en sabem? Junts ha volgut negociar fins a l'últim moment perquè la futura llei d'amnistia també beneficiï els casos no directament relacionats amb l'1-O que consideren 'lawfare'. 

Previsions: S'espera que l'acord es ratifiqui durant aquest dijous. Segons fonts dels partits negociadors, un grup reduït de Junts estaria viatjant fins a Barcelona per escenificar l'acord amb el PSOE. 

  • Si l'acord tira endavant, la maquinària del Congrés s'activaria i Sánchez podria ser investit la pròxima setmana amb els vots a favor del PSOE, Sumar, ERC, Junts, BNG, PNB i EH Bildu. 
  • Una suma de vots que arribaria a la majoria absoluta de la cambra baixa i el socialista seria investit en primera votació.