Política
Congrés dels Diputats
Foto: Congrés dels Diputats | EFE
Investiudra

El Suprem rebutja la proposta de Vox de suspendre el ple d'investidura

Temps de lectura: 1 minut
Congrés dels Diputats
Foto: Congrés dels Diputats | EFE

El Tribunal Suprem desestima la mesura cautelar presentada per Vox per tal de suspendre el ple d'investidura que se celebra aquest dimecres i dijous al Congrés dels Diputats. 

Per què és important? Aquest dimecres comença el ple d'investidura de Pedro Sánchez. Les previsions apunten que el candidat socialista aconseguirà la majoria suficient per ser investit com a president del govern espanyol. 

D'on venim: Vox va presentar una querella contra Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, així com contra el PSOE i Junts, per intentar aturar la llei d'amnistia pactada per ambdues formacions i la investidura del primer secretari general dels socialistes.

Què en sabem? El Suprem desestima de forma cautelar la querella contra el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per la proposta de la llei d'amnistia. 

Què diu? El tribunal considera que "no existeixen elements que justifiquin la procedència de suspensió de l’acte parlamentari".

En detall: El partit d'extrema dreta va presentar una querella contra els dos polítics per delictes de suborn, encobriment o col·laboració amb el terrorisme, usurpació de funcions del poder judicial i negociacions prohibides a funcionaris públics.