Política
Policia Nacional espanyola davant el Congrés
Foto: Policia Nacional espanyola davant el Congrés | EFE
Investidura

Sánchez blinda amb l'amnistia la investidura i amb 1.600 policies el Congrés

Congrés dels Diputats.
Temps de lectura: 2 minuts
Policia Nacional espanyola davant el Congrés
Foto: Policia Nacional espanyola davant el Congrés | EFE

Investidura blindada. Pedro Sánchez, candidat a la reelecció a la presidència d'Espanya, ha cuirassat els encontorns del Congrés dels Diputats amb 1.600 policies i ha lligat la seva investidura amb els pactes amb l'independentisme que li asseguren 179 vots que li donen la majoria absoluta.

Per què és important? Sánchez -si no hi ha cap imprevist- reeditarà el seu càrrec a la Moncloa davant d'una dreta i ultradreta espanyola que s'agita i surt al carrer contra els pactes del PSOE amb l'independentisme.

Situació actual: El Congrés s'ha despertat completament blindat amb un gran dispositiu policial que compta amb més de 1.600 efectius per evitar que l'espanyolisme més ultra no arribi a les portes de l'hemicicle. Aquest desplegament és un 60% més gran, 600 policies més, que durant el debat d'investidura de l'expresident espanyol Mariano Rajoy.

  • La ultradreta espanyolista ha convocat diferents concentracions davant del Congrés per protestar contra les concessions del PSOE davant l'independentisme i, en especial, per clamar contra l'amnistia. Així, seguint la tònica d'aquests darrers vespres davant la seu dels socialistes al carrer Ferraz de Madrid.

Funcionament: A les 12 del migdia començarà la sessió i tindrà la paraula el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que pronunciarà un discurs amb temps il·limitat. Previsiblement, la presidenta del Congrés decretarà un recés en finalitzar el torn del líder socialista i llavors s'obrirà torn als grups de l'oposició.

  • Aquest debat d'investidura s'allargarà fins aquest dijous, dia on es votarà en primera volta la candidatura de Sánchez. Segons l'actual mètrica dels pactes del PSOE, el candidat socialista hauria de sortir victoriós en la primera votació amb 179 vots a favor, així evitant anar a una segona volta que hauria de ser convocada dissabte.