Política
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats | EFE
Congrés dels Diputats

La investidura de Pedro Sánchez serà aquest 15 i 16 de novembre

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats | EFE

Ja hi ha data. Els pròxims dies 15 i 16 de novembre, dimecres i dijous que ve, el Congrés els Diputats acollirà el debat d'investidura del candidat socialista a reeditar la presidència, Pedro Sánchez. 

En detall: La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha anunciat que aquesta setmana es produirà la sessió d'investidura de Sánchez, un cop el candidat ha recollit els suports necessaris per sortir escollit de nou com a president d'Espanya.

  • Previsiblement, dijous Sánchez serà investit com a president espanyol en primera volta, ja que compta amb el suport de 179 diputats i, per tant, la majoria absoluta necessària. 

D'altra banda: Armengol, en una compareixença des de la cambra baixa, ha assegurat que la llei d'amnistia seguirà el seu "curs normal" deixant a l'aire si la norma estarà ja aprovada per la sessió d'investidura.

En xifres: Amb tots els acords tancats i firmats, el PSOE ha aconseguit obtenir els vots necessaris per convertir, de nou, a Sánchez en cap de l'executiu espanyol. 

  • El candidat a la investidura socialista rebrà el suport del PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, EH Bildu i BNG.
  • La suma de tots els diputats PSOE (121), Sumar (31), ERC (7), Junts (7), Eh Bildu (6), PNB (5) i BNG (1) fa 178. La majoria absoluta al Congrés dels Diputats es troba a 176, per tant, Pedro Sánchez podria ser investit en primera votació.
Categoria: Política