Política
Emiliano García-Page, president de Castella-La manxa
Foto: Emiliano García-Page, president de Castella-La manxa | EFE
Amnistia

Page es proclama l'opositor a Sánchez dins el PSOE: "Plantaré batalla"

Temps de lectura: 2 minuts
Emiliano García-Page, president de Castella-La manxa
Foto: Emiliano García-Page, president de Castella-La manxa | EFE

L'amnistia divideix el PSOE. El president de Castella-La Manxa, el socialista Emiliano García-Page, s'ha erigit en l'opositor a les polítiques pactistes de Pedro Sánchez amb l'independentisme. "Si s'ha de plantar batalla, ho faré", ha advertit després d'anunciar que recorrerà el pacte amb Junts.

Per què és important? L'amnistia ha escalfat els carrers de Madrid, ha trencat la convivència entre espanyols i ara està trencant en dos el partit socialista espanyol.

En profunditat: Page ha carregat contra el pacte amb l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i ha anunciat que recorrerà les concessions a l'independentisme. Així perfilant-se com l'opositor, la veu més crítica contra Sánchez.

"El pitjor és que ens pot passar és l'ànsia per governar es converteixi a atorgar-li la capacitat de decisió a qui té ja una decisió prèviament presa, que és la d'acabar amb la Constitució i la unitat d'Espanya", ha argumentat tot seguit per afirmar: "No ho permetrem".

Què ha dit? En un to molt crític contra la línia oficialista, que no s'acostuma a veure al PSOE, Page ha afirmat que ell s'ha oposat des del primer moment a l'amnistia perquè "significa esborrar un delicte sense que Puigdemont hagi rendit comptes".

"Discrepo per complet del relat que va plantejar ahir en els acords polítics, és fals. Puigdemont és culpable, no és víctima de res", ha sentenciat en contra de la mesura de gràcia a l'independentisme. En aquest sentit, el baró socialista ha visat que portarà a instàncies judicials l'amnistia: "Hi ha ressorts més que de sobres des de tots els punts de vista per fer complir la Constitució".