Política
La secretària segona de la mesa i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula
Foto: La secretària segona de la mesa i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula | Europa Press
Junts per Catalunya

Erra cita Madaula per abordar les desconfiances que recull dins de Junts

Temps de lectura: 2 minuts
La secretària segona de la mesa i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula
Foto: La secretària segona de la mesa i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula | Europa Press

Divisió i malestar dins de Junts. La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha citat la secretària segona de la Mesa i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, aquest dijous per abordar les desconfiances que recull dins del grup parlamenti per denunciar "violències silenciades" per part de "companys i companyes".

Per què és important? El sector més institucional alineat amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha reclamat que Madaula ha de plegar, mentre que els més propers a la presidenta del partit, Laura Borràs, han tancat files amb la diputada.

Què ha passat? Segons el diari Ara, fins a 22 dels 32 diputats de Junts han signat aquest cap de setmana passat una carta contra Madaula. Aquestes queixes venen davant les desconfiances que ha fet despertar el discurs de Madaula on va denunciar al Parlament "violències masclistes silenciades". Això va molestar a la majoria del grup en considerar-ho una acusació sense cap fonament.

  • Aquest malestar va desembocar en una reunió aquest dimarts dels pesos pesants del grup parlamentari on Madaula no va assistir. A la trobada per apagar focs es va posar sobre la taula que Junts, i fins i tot la presidència del Parlament, havia perdut la confiança en la diputada.

En detall: Tot i el gran malestar despertat, Madaula no es tracta d'una diputada qualsevol, sinó que és una de les persones més properes a la presidenta de Junts, Laura Borràs. És per això que el conflicte intern ha obert un cisma entre les dues ànimes del partit, a més d'una solidaritat feminista entre moltes formacions catalanes.

  • A través de les xarxes socials, diverses diputades del Parlament li han donat suport. Com la diputada dels Comuns Susana Segovia, la republicana Jenn Díaz o les anticapitalistes Laia Estrada i Basha Changue.
Categoria: Política