Eleccions municipals 2023
Els líder de Junts
Foto: Els líder de Junts | David Zorrakino / Europa Press
Extrema dreta catalana

Junts desautoritza Borràs i permet un pacte per evitar l'extrema dreta a Ripoll

Temps de lectura: 2 minuts
Els líder de Junts
Foto: Els líder de Junts | David Zorrakino / Europa Press

L'executiva de Junts ha esmenat el posicionament de la presidenta del partit, Laura Borràs, respecte a l'extrema dreta catalana al Ripoll. La direcció ha decidit permetre que la secció local de Junts formi un pacte alternatiu per evitar que Aliança Catalana governi.

Per què és important? Borràs va demanar respectar el guanyador de les eleccions al Ripoll i es va oposar a bastir un cordó sanitari a Silvia Orriols per liderar una formació d'extrema dreta catalana.

Què en sabem? Tal com ho ha avançat Rac1, la direcció de Junts ha corregit l'argumentari de Borràs de respectar la victòria d'Orriols i ha decidit impulsar un pacte antifeixista.

  • Els juntaires, per gran majoria han desautoritzat el missatge públic que va exposar la presidenta del partit, que va assegurar que apartar Aliança Catalana era "contradir la voluntat popular".
  • Per tant, es formarà un pacte ampli entre Junts, ERC, PSC y CUP per desbancar la victòria folgada d'Orriols a la localitat.

Què va dir? "Jo no en soc partidària. Penso que si defenso contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc", ha replicat Borràs aquest diumenge al migdia a una piulada de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana, que es queixava d'un possible acord entre Junts, ERC i la CUP amb el PSC per desbancar-la.

  • Orriols ha agraït el missatge de l'expresidenta del Parlament amb una altra piulada. "Gràcies, Laura, per respectar la voluntat popular".
  • "Com a norma general", l'exdiputada és partidària de respectar la llista més votada i "deixar-los governar un temps" perquè la gent vegi "el seu autèntic rostre" i veure, així, "si saben o no governar".
  • Borràs prefereix que Orriols, que va guanyar les eleccions municipals, sigui la nova batllessa per, després, "foragitar-los sense convertir-los en víctimes i fent-los créixer". La dirigent de Junts subratlla que "sempre" ha combatut l'extrema dreta.

En profunditat: Tant el secretari general, Jordi Turull, com el president del Consell Nacional, Josep Rull, ja van contradir a Borràs amb un missatge criticant el racisme que despren el discurs de la guanyadora a Ripoll.