Societat
La impressora 3D i les armes intervingudes a Ripoll
Foto: La impressora 3D i les armes intervingudes a Ripoll | ACN
Successos

Detenen a Ripoll un home que ensenyava a fabricar armes amb impressora 3D

La impressora 3D i les armes intervingudes a Ripoll
Foto: La impressora 3D i les armes intervingudes a Ripoll | ACN

La Guàrdia Civil, dins de l'operació Napalm, ha detingut un home a Ripoll com a presumpte autor d'un delicte de tinença d'armes prohibides presumptament destinades a la venda a tercers.

D'on venim? L'operació es va iniciar a l'octubre, quan la Guàrdia Civil va detectar un usuari que difonia, a través de publicacions en plataformes web públiques, com fer modificacions substancials d'armes per augmentat la seva capacitat lesiva.

Què ha passat? Al seu domicili, havia instal·lat un taller clandestí per a la fabricació il·legal d'armes i projectils mitjançant impressores 3D que s'ha desmantellat. 

  • L'home ensenyava com dissenyar peces en 3D per a aquestes armes, imprimir-les, aplicar-les i com fer-les servir.
  • El detingut també difonia instruccions per elaborar explosius casolans i confeccionar artefactes explosius de gran letalitat.
  • Els elements necessaris per realitzar aquest tipus d'explosiu que ensenyava a través d'internet es poden adquirir a qualsevol superfície comercial, com ara fertilitzant o altres productes.

Les conseqüències: Aquestes publicacions havien generat un gran nombre de visualitzacions i descàrregues a la xarxa.

  • A més del seguiment dels comentaris i publicacions, els agents de la Guàrdia Civil van trobar diversos missatges d'amenaça contra col·lectius minoritaris i altres afins a ideologia extremista i antisemita.
  • La persona investigada presumia d'haver participat en entrenaments de grups parapolicials i que estava prenent mesures de seguretat per si les Forces i Cossos de Seguretat entraven al seu domicili.

En detall. Els agents van registrar el seu habitatge i van trobar nombroses armes manipulades, peces fonamentals, munició, maquinària i eines per fer-hi modificacions.

  • Totes van ser intervingudes, juntament amb una ballesta, més de vint armes blanques, una defensa semirígida, rossinyols, grillons, dispositius electrònics i d'emmagatzematge o documentació falsa.
  • A casa seva, el detingut disposava d'una impressora 3D amb què havia fabricat il·legalment les peces per acoblar armes de gas de diferents calibres.
  • També es van trobar manuals sobre l'ús, el maneig i la fabricació d'armes de foc a través de la impressió en 3D.
Categoria: Societat
Etiqueta: Successos