Política
L'exdiputada de Junts Laura Borràs
Foto: L'exdiputada de Junts Laura Borràs
Extrema dreta

Borràs, contrària a evitar un govern ultra a Ripoll: "No és correcte"

Temps de lectura: 3 minuts
L'exdiputada de Junts Laura Borràs
Foto: L'exdiputada de Junts Laura Borràs

La presidenta de Junts, Laura Borràs, s'oposa a un pacte entre Junts, ERC, PSC i la CUP per evitar que Sílvia Orriols, candidata del partit ultra i identitari Aliança Catalana, governi el municipi de Ripoll. 

Què diu? La dirigent independentista considera que "no és correcte" establir un cordó sanitari sobre aquesta formació d'extrema dreta.

  • "Jo no en soc partidària. Penso que si defenso contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc", ha replicat Borràs aquest diumenge al migdia a una piulada de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana, que es queixava d'un possible acord entre Junts, ERC i la CUP amb el PSC per desbancar-la.
  • Orriols ha agraït el missatge de l'expresidenta del Parlament amb una altra piulada. "Gràcies, Laura, per respectar la voluntat popular".
  • "Com a norma general", l'exdiputada és partidària de respectar la llista més votada i "deixar-los governar un temps" perquè la gent vegi "el seu autèntic rostre" i veure, així, "si saben o no governar".
  • Borràs prefereix que Orriols, que va guanyar les eleccions municipals, sigui la nova batllessa per, després, "foragitar-los sense convertir-los en víctimes i fent-los créixer". La dirigent de Junts subratlla que "sempre" ha combatut l'extrema dreta.

Context: Aliança Catalana, amb postulats similars als de l'ultradreta, sobretot en matèria d'immigració, va obtenir el 30,76% dels vots, el doble que Junts, que el van votar el 16% de l'electorat, igual que ERC.

Què en sabem? Borràs, condemnada per corrupció quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, deixa en mans de Junts de Ripoll la decisió sobre la possibilitat de bloquejar un govern d'Aliança Catalana. 

  • Serà Jordi Munell (Junts), l'alcalde en funcions, i la candidata Manoli Vega, juntament amb l'equip local del partit els qui decidiran sobre el possible pacte.

Què diuen? A Borràs li han plogut les crítiques des d'ERC i la CUP. 

  • La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha qualificat les seves paraules de "molt greus" i ha afirmat que "al feixisme, vingui d'on vingui, se'l combat sempre i a tot arreu". "L'independentisme és un moviment garant de drets i llibertats de la cohesió social". 
  • La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha demanat que als "partits demòcrates" que siguin "coherents" amb el pacte antifeixista adoptat al Parlament aquesta legislatura i ha remarcat que "l'extrema dreta no és menys extrema dreta perquè porti una bandera o una altra".
  • Des de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant ha acusat Borràs d'acceptar "el discurs racista i classista de l'extrema dreta catalana".

A més: Des de les mateixes files de Junts, el president del consell nacional, Josep Rull, ha criticat Orriols per estigmatitzar els musulmans amb "prejudicis, ignorància i mala fe".

Categoria: Política
Etiquetes: Junts Laura Borràs