Política
Miquel Iceta
Foto: Miquel Iceta | PSC
Política

Miquel Iceta serà el nou ambaixador d'Espanya davant la Unesco

Temps de lectura: 1 minut
Miquel Iceta
Foto: Miquel Iceta | PSC

El socialista Miquel Iceta serà nomenat nou ambaixador d'Espanya davant l'Organització per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).

Per què és important? La Unesco és un organisme internacional que té com a objectiu contribuir en la consolidació de la pau, l'erradicació de la pobresa, el desenvolupament sostenible i el diàleg intercultural, mitjançant l'educació, la cultura, la comunicació i la informació.

Què en sabem? L'exprimer secretari del PSC serà el nou ambaixador espanyol davant la Unesco. 

  • Iceta, que ha estat ministre de Cultura entre el juliol de 2021 i el novembre de 2023, haurà de deixar la seva acta de diputat al Congrés dels Diputats que va aconseguir en les últimes eleccions generals, ja que és incompatible amb el nou càrrec.

Situació actual: Aquest dimarts, el Consell de Ministres aprovarà el nomenament i Iceta substituirà en el càrrec el també exministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes.

D'on venim: Iceta, a part de ministre de Cultura, també ha estat ministre de Política Territorial i Funció Pública entre el gener i el juliol de l'any 2021. 

  • El dirigent del PSC va saltar a la política espanyola després d'anys al capdavant de la formació catalana i com a líder dels socialistes al Parlament de Catalunya. 

En detall: Actualment, la Unesco té 193 estats membres i sis membres associats. 

Categoria: Política