Política
Ione Belarra en un acte electoral de Sumar
Foto: Ione Belarra en un acte electoral de Sumar | EFE
Esquerra espanyola

Podem trenca definitivament amb Sumar i passa al grup mixt

Temps de lectura: 2 minuts
Ione Belarra en un acte electoral de Sumar
Foto: Ione Belarra en un acte electoral de Sumar | EFE

Parteixen peres. Podem ha oficialitzat la sortida de Sumar anunciant que marxen definitivament de la coalició i que, per tant, passaran al Grup Mixt del Congrés dels Diputats.

Per què és important? El bloc de l'esquerra al Congrés es fragmenta encara més, així dificultant els pactes de Pedro Sánchez per tirar endavant qualsevol llei o norma.

En detall: Després de mesos de desavinences públiques, el partit de Ione Belarra fa el pas definitiu i consumeixi la seva ruptura amb la coalició que lidera Yolanda Díaz.

  • Els podemites han advertit que exerciran pressió al Govern per a negociar ja els pròxims pressupostos generals de l'Estat. I, per tant, a Sánchez se li obre un altre front negociador que se suma a ERC, Junts, PNB, Bildu i Coalició Canària.

Què han dit? El portaveu de Podem, Javier Sánchez Serna, ha assegurat que continuaran “treballant amb total autonomia” i que passaran al Grup Mixt. A més d'ell, passaran al mixt la secretària general del partit, Ione Belarra; la coordinadora a Andalusia, Martina Velarde; l'exconsellera canària Noemí Santana; i Verstrynge. A partir d'ara, compartiran espai amb BNG, UPN i Coalició Canària en el Grup Mixt.

Reaccions: La portaveu parlamentària de Sumar, Marta Lois, ha expressat la seva “sorpresa” per haver-se assabentat de la notícia pels mitjans i ha assegurat no compartir la “visió victimista” del partit, alhora que ha reclamat “política d'altura” en un moment de “fustigació” de la dreta i l'extrema dreta a l'Executiu.

  • “No em cap al cap que cap diputat de Podem vulgui remar en contra i posar en risc el Govern progressista”, ha assenyalat la diputada.
Categoria: Política