Eleccions generals 2023
Ione Belarra en un acte electoral de Sumar
Foto: Ione Belarra en un acte electoral de Sumar | EFE
Eleccions generals

Podemos renega dels resultats de Sumar: "L'estratègia no ha funcionat"

Temps de lectura: 2 minuts
Ione Belarra en un acte electoral de Sumar
Foto: Ione Belarra en un acte electoral de Sumar | EFE

Podemos fa balanç dels resultats de les eleccions generals d'aquest 23-J i ataca directament a Sumar pels baixos resultats obtinguts a les urnes. 

Per què és important? La formació de Yolanda Díaz va aconseguir sumar a última hora en la seva coalició de partits a Podemos. Una de les línies vermelles per l'acord era la no incorporació a les llistes d'Irene Montero. Una decisió que va tensar, encara més, la relació entre Sumar i la formació morada. 

Què diu? La secretaria general de Podemos, Ione Belarra, ha penjat un vídeo a les xarxes socials on fa balanç dels resultats electorals d'aquestes últimes eleccions generals. 

  • Belarra reconeix positivament que PP i Vox no arribin a la majoria absoluta: "Ahir a la nit moltes persones vam respirar alleujades en el nostre país. Les dones, les persones del col·lectiu LGTBI (...) i tota la ciutadania progressista preocupada per la possibilitat que el PP i Vox poguessin arribar a una majoria absoluta que moltes enquestes protagonitzaven". 
  • La líder de Podemos assegura que si la possibilitat de revalidar el govern de coalició "existeix" és gràcies "al fet que Podemos va actuar amb una enorme responsabilitat i generositat, malgrat que se'ns va imposar un acord que cap altra força política hauria acceptat". 
  • Tot i això, Belarra ha aprofitat el balanç electoral per renegar de Sumar i ha assegurat que el resultat de la formació és inferior al pitjor d'Unidas Podemos: "Podemos ha aconseguit complir el seu principal objectiu: mantenir oberta la possibilitat de revalidar la coalició. Però no un altre objectiu polític igualment important que és governar amb més força. Aquest va ser el motiu pel qual vam escollir a Yolanda Díaz com la nostra candidata. Però malgrat tot, Sumar deixa més de 700.000 vots i molts escons respecte al pitjor resultat d'Unidas Podemos". 
  • L'actual ministra en funcions de Drets Socials ha assegurat que "l'estratègia de renunciar al feminisme i invisibilitzar a Podemos no ha funcionat electoralment". 

Situació actual: Malgrat els atacs cap a Sumar, Belarra ha assegurat que ja estan treballant "sense descans" per buscar "una majoria plurinacional, feminista i progressista que ens permeti revalidar el govern". 

  • "Ahir Espanya va guanyar temps, però amb això no és suficient", ha sentenciat.