Política
El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid
Foto: El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid | EFE
Independentisme

Junts treu pit de "forçar" la creació de les comissions de 'lawfare' al Congrés

Temps de lectura: 2 minuts
El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid
Foto: El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid | EFE

L'independentisme colla el PSOE. Junts ha tret pit de "forçar" la creació de diverses comissions d'investigació de 'lawfare', o assumptes relacionats amb l'independentisme que consideren prevaricació judicial. Entre elles 'l'Operació Catalunya', dels atemptats del 17-A i de 'l'Operació Pegasus'.

En detall: Entre els pactes del PSOE amb Junts per la investidura de Pedro Sánchez també hi havia la creació de comissions d'investigació sobre afers judicials que han afectat l'independentisme. D'aquesta manera s'abordava el tan mencionat 'lawfare' que volien encabir els postconvergents a l'amnistia.

  • En concret es tracten de les causes de l'Operació Catalunya' –el suposat entramat judicial i polític que hauria fabricat proves falses per a incriminar a diferents líders independentistes–, dels atemptats de Cambrils i Barcelona i de l'Operació Pegasus', per escoltes il·legals a líders del Procés.

D'altra banda: Míriam Nogueras, portaveu de Junts, va deixar entreveure que s'interrogarà a tota mena de persones relacionades amb les causes. Va assenyalar directament als jutges a policies i a "tots aquells que hagin beneït i fabricat els informes falsificats" o a "responsables de mitjans de comunicació que hagin contribuït a aquesta estafa".

  • Aquestes comissions es van aprovar amb els vots en contra del Partit Popular, de Vox i d'Unión del Pueblo Navarro. 

En detall: PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB, Podemos i BNG van votar a favor de la mesura que el portaveu socialista, Patxi López, va defensar per "la convivència" entre catalans i espanyols. Mentre que els populars van arremetre amb tota l'artilleria dialectal acusant, de nou, a Sánchez de perpetrar la "corrupció política".

  • Enfront de l'absent Sánchez -que havia d'assistir al Parlament Europeu- Feijóo ha reivindicat: "Aquest és el primer pagament d'una investidura que ha comprat". "És la tarda més trista i decadent des d'aquella del 23 de febrer", ha clamat. Santiago Abascal, de Vox, ha insistit que l'amnistia és "un cop" a la Constitució, la separació de poders, l'Estat de dret i la igualtat i convivència entre espanyols.
Categoria: Política