Política
Pedro Sánchez i Carles Puigdemont
Foto: Pedro Sánchez i Carles Puigdemont | EFE
Catalunya

Turull afirma que Sánchez i Puigdemont es reuniran a Bèlgica

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i Carles Puigdemont
Foto: Pedro Sánchez i Carles Puigdemont | EFE

Primera trobada entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont després que l'expresident marxés a Bèlgica. El primer secretari de Junts, Jordi Turull, ha anunciat que el president espanyol i el líder independentista es reuniran per abordar la negociació entre socialistes i postconvergents.

Per què és important? Es tracta de la primera reunió entre els dos líders polítics des que Puigdemont va marxar a Bèlgica exiliat.

En detall: En una entrevista a La2, Turull ha explicat que Sánchez i Puigdemont s'han emplaçat a trobar una data per trobar-se, "que haurà de ser a l'estranger".

  • "Es reuniran pròximament per negociar en una trobada com cal sobre el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat", ha assegurat el secretari general de Junts al programa 'Cafè d'Idees' de Gemma Nierga. Turull argumenta que la reunió servirà per "aprofundir en la resolució del conflicte".
  • "Deu fer gairebé un mes que vam acordar la trobada. Els dos partits veiem claríssim que estem aquí per resoldre un conflicte polític i que el més lògic i normal és que els dos líders de la formació es vegin", ha afrimat en una entrevista a Rac1.

Què ha dit? "Senyor Sánchez, les oportunitats s'han d'aprofitar. Si es deixen passar de llarg les conseqüències no seran agradables", va advertir Puigdemont davant de Sánchez aquest dimecres des de l'hemicicle europeu.

  • "Avui li parlo amb la seva llengua materna però no amb la meva, perquè els que tenim el català no podem exercir els drets fonamentals perquè aquesta Europa de les persones que hauria de defensar no ens inclou", va criticar el líder de Junts apuntant a la no oficialitat del català a la UE.

Què vol dir? Puigdemont va ser clar i directe i li va retreure a Sánchez que en aquest semestre espanyol a la presidència de la Unió Europea no s'hagi votat a l'Assumpte de Consells Generals per incloure el català com a llengua oficial. I l'ha advertit que "hi haurà conseqüències".