Política
El Consell General del Poder Judicial
Foto: El Consell General del Poder Judicial | EFE
Justícia espanyola

El Poder Judicial clama contra "l'inadmissible assenyalament" de Junts als jutges

Temps de lectura: 2 minuts
El Consell General del Poder Judicial
Foto: El Consell General del Poder Judicial | EFE

Els jutges arremeten contra el 'lawfare'. El Consell General del Poder Judicial ha clamat contra "l'inadmissible assenyalament" de Junts als jutges espanyols i ha suspés la reunió que hi havia prevista aquest dimecres amb el ministre de Justícia, Félix Bolaños, per protestar per les declaracions de la portaveu postconvergent, Míriam Nogueras.

Per què és important? El màxim òrgan judicial espanyol ha sigut taxatiu i ha titllat "d'inadmissible" l'assenyalament a jutges que va proferir Nogueras ahir al Congrés.

En detall: El president del Tribunal Suprem, Francisco Marín Castán, ha decidit suspendre la reunió que hi havia programada aquest dimecres a les 12:30 amb el ministre de Justícia per "raons sobrevingudes". D'altra banda, el Poder Judicial s'ha pronunciat amb una nota informativa carregant contra les declaracions de la portaveu de Junts.

Què va passar? La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va argumentar que els magistrats espanyols eren "persones fosques" i "còmplices de la politització de la policia i de la justícia". A més, apuntant que eren "personatges indecents que en un país normal serien destituïts i jutjats immediatament".

  • En el comunicat del Poder Judicial, els jutges critiquen "l'atac personal" en el Parlament a l'anterior predient del Tribunal Suprem, a un president de Sala i a dos magistrats del tribunal i l'emmarquen en un atac que "no té precedents i que no es correspon amb els requisits mínims de la separació de poders en un estat de dret".
  • El president del CGPJ  ha subratllat que "les persones assenyalades i a qualsevol altre membre de la Carrera Judicial que pugui trobar-se en les mateixes circumstàncies" trobaran aixopluc dins la institució. En aquest sentit, el president en funcions de l'òrgan adverteix que "es prendran les mesures necessàries previstes per l'ordenament jurídic per protegir la seva independència".