Política
El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo | EFE
Enquesta

Feijóo frega la majoria absoluta, segons una enquesta

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo | EFE

La suma dels partits de dreta, PP i Vox, arribaria a la majoria absoluta si se celebressin unes eleccions generals, segons una enquesta publicada pel diari La Razón. 

Per què és important? El PP, amb el seu líder Alberto Núñez Feijóo, va guanyar en vots i diputats en els últims comicis celebrats a Espanya. La dificultat per arribar a acords polítics dels populars amb la resta de formacions va deixar via lliure a Pedro Sánchez fos investit president del govern. 

Què en sabem? Una enquesta publicada per La Razón, apunta que el PP guanyaria força i es convertiria, de nou, en el partit guanyador d'unes eleccions generals. Els populars guanyarien vots i diputats, i amb la suma de Vox, arribarien a fregar la majoria absoluta. 

  • Els partits que formen part del govern de coalició, PSOE i Sumar, patirien un breu retrocés, però aguantarien el cop i podrien repetir uns resultats semblants a les eleccions del 23J. 

En detall: Segons l'enquesta, realitzada entre el 12 i el 16 de desembre, el PP aconseguiria entre 152 i 154 diputats, el que suposaria una pujada de més de 15 diputats. 

  • La suma dels populars debilitaria l'extrema dreta de Vox, que perdria suports i podria obtenir entre 24 i 26 diputats. Actualment Vox té 33 diputats al Congrés. 
  • El PSOE, tot i la forta pujada del PP, aguantaria el cop i podria repetir resultats. El partit de Sánchez aconseguiria entre 117 i 120 diputats, una forquilla que no s'allunya dels 121 representants que té actualment. 
  • Els problemes de Sumar i Podemos passarien factura a l'esquerra de l'arc parlamentari. El partit de Yolanda Díaz perdria escons en uns nous comicis i passaria dels 32 diputats que té actualment a obtenir-ne entre 25 i 27. 

A més: Els partits independentistes mantindrien els resultats que van obtenir en els darrers comicis espanyols i Junts i ERC tindrien 7 diputats cadascú. 

  • Malgrat que les dues formacions obtindrien més resultats, en percentatge de vots Junts superaria a Esquerra i seria la força independentista amb més suports dins de la cambra baixa. 

Context: L'amnistia i els pactes de Sánchez amb els independentistes sembla que afavoreixen a la dreta i Feijóo trauria rèdit dels acords que s'han realitzat per tenir nou president del govern espanyol.