Política
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE
Investidura

Feijóo acusa Sánchez de perpetrar "corrupció política" amb l'amnistia

Congrés dels Diputats.
Temps de lectura: 2 minuts
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE

El Partit Popular carrega. El líder popular, Alberto Núñez-Feijóo, ha acusat Pedro Sánchez de perpetrar "corrupció política" per tramitar una amnistia per aconseguir "beneficis personals".

Per què és important? Els populars han liderat l'oposició a la llei d'amnistia i els pactes del govern espanyol amb l'independentisme amb dures acusacions contra Sánchez.

Què ha dit? En el torn de rèplica al discurs de Sánchez, el president del PP ha carregat contra el PSOE per haver cedit davant l'independentisme. "La investidura s'ha produït fora d'Espanya, Sánchez ha sigut investit des de Waterloo", ha esgrimit el líder popular.

  • "El que és port avui (amnistia) no es va votar a les urnes", ha lamentat Feijóo, que ha demanat noves eleccions perquè el PSOE defensi la mesura de gràcia. "Prendre decisions contra l'interès general a canvi de beneficis personals és corrupció política", ha acusat.
  • En aquest sentit, ha entregat un dossier a la presidència de la cambra amb un gran recull de pronunciaments en contra de tramitar la llei d'amnistia. Entre ells ha recopilat les declaracions contràries de l'expresident socialista Felipe González, que ha usat per passar-li per la cara a Sánchez: "Són González o Guerra feixistes?"

D'altra banda: Ha seguit amb un discurs molt dur reclamant al PSOE a revelar quin és el "pacte encaputxat" amb EH Bildu, en referència a la ja extinta Kale Borroka d'Euskal Herria. "Va dir que no pactaria amb Bildu i ha acabat depenent d'ells per seguir viu", ha argumentat.

  • "El meu grup parlamentari promourà una llei de lleialtat constitucional que farà al·lusions a la llei d'amnistia", ha anunciat, que també portarà a instàncies europees.