Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | EFE
Investidura

Sánchez defensa l'amnistia davant d'un PP exaltat: "És legal i constitucional"

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | EFE

Sánchez defensa l'amnistia. El candidat socialista a la investidura ha pronunciat un llarg discurs on ha exposat els seus arguments per concedir una amnistia que considera "perfectament legal i acord a la constitució".

Per què és important? El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha anunciat que concedirà la mesura de gràcia davant d'una bancada exaltada i indignada de la dreta i l'extrema dreta.

Què ha dit? Sánchez ha argumentat que la llei d'amnistia ajudarà a "superar la fractura de l'octubre del 2017" a Catalunya i per "persuadir" els catalans independentistes.

  • "Beneficiarà a líders polítics amb qui no comparteixo les seves idees, i les refuto", ha dit en al·lusions a l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont. En aquest sentit, ha assegurat que, d'altra banda, "beneficiarà a molta gent que es va veure arrossegada pel Procés".
  • El secretari general del PSOE ha reblat que l'amnistia farà que el govern espanyol pugui "consolidar els avenços i seguir pel camí de la concòrdia i el progrés". 

Contra el PP: El president espanyol en funcions ha disparat en diverses ocasions durant el seu discurs contra la bancada de la dreta espanyola. Sánchez els ha reclamat "seny i coherència" i els ha acusat de l'actual situació política que viu Catalunya: "El PP va crear la major crisi territorial de la nostra democràcia, ens van conduir al desastre.

  • En aquest sentit, ha vaticinat que "on abans hi havia trencament de la Constitució, ara es compleix". "Les circumstàncies són les que són i s'ha de fer de la necessitat virtut", ha sentenciat per justificar l'amnistia.

D'altra banda: En el seu discurs al Congrés dels Diputats, Sánchez ha anunciat l'extensió de la rebaixa de l'IVA dels aliments fins al juny de 2024.

  • Pel que fa al transport públic, ha indicat la seva gratuïtat a partir de l'1 de gener per a tots els menors, joves i aturats.
  • D'altra banda, també ha anunciat l'ampliació del permís de maternitat i paternitat a 20 setmanes.
  • En matèria laboral, ha avançat "un nou model presencial amb horaris flexibles i un màxim de 30 dies per a la prestació de dependència".
Categoria: Política