Open Melon
El bus d'Hazte Oir que compara Sánchez amb Hitler
Foto: El bus d'Hazte Oir que compara Sánchez amb Hitler | X
Extrema dreta

Hazte Oír traspassa tots els límits amb un bus que equipara Sánchez amb Hitler

Temps de lectura: 2 minuts
El bus d'Hazte Oir que compara Sánchez amb Hitler
Foto: El bus d'Hazte Oir que compara Sánchez amb Hitler | X

Hazte Oír ha traspassat tots els límits amb el seu últim incendiari bus. A la plataforma d'extrema dreta li ha semblat una bona idea comparar Pedro Sánchez amb el dictador nazi Adolf Hitler.

Per què és important? Aquesta és la iniciativa més barroera contra el secretari general del PSOE, que previsiblement aconseguirà ser investit novament president del govern espanyol a canvi de l'amnistia als encausats i condemnats pel procés independentista.

En detall: Hazte Oír ha difós una sèrie d'imatges que atempten contra la dignitat de Sánchez i de les víctimes de l'Alemanya nazi, tant en un bus que recorre Madrid com en publicacions a les xarxes.

  • D'una banda, una de les composicions col·loca el bigoti, el pentinat i l'uniforme de Hitler sobre la cara del líder socialista. I al braçalet nazi, substitueix l'esvàstica pel símbol del PSOE. El text "Pedro Sánchez odia España" acompanya la imatge.
  • Si no n'hi hagués prou amb la difusió a les xarxes d'aquest inacceptable missatge d'odi, la plataforma ha estampat la mateixa imatge en un bus amb el rètol "¡Sánchez dictador!", fent-lo transitar per la capital espanyola.

El motiu: L'extrema dreta acusa falsament Sánchez d'atemptar contra la democràcia amb els seus pactes per aconseguir el suport parlamentari que estableix la Constitució espanyola per reeditar la seva presidència a la Moncloa.

  • Els contraris a l'amnistia i a Sánchez han protagonitzat més d'una setmana d'aldarulls nocturns davant de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid. La Policia Nacional ha hagut de detenir desenes de persones, totes posades en llibertat sense mesures cautelars.

D'on venim: No és el primer cop que Hazte Oír fa una iniciativa similar.

  • De fet, aquesta plataforma ultracatolicista és coneguda pels seus missatges transfòbics, contraris a l'avortament i a favor de la religió catòlica més conservadora.
  • Per exemple, ha arribat a rebre una multa de 20.000 euros pel missatge transfòbic "las niñes no existen" o "las mujeres no tienen pene".

Mentrestant: El Congrés dels Diputats acull aquest dimecres 15 i dijous 16 de novembre el debat d'investidura de Pedro Sánchez, al qual el socialista es presenta amb 179 vots que li garanteixen la majoria absoluta.

Categoria: Open Melon
Etiquetes: PSOE Extrema dreta