Política
L'excomissari José Manuel Villarejo
Foto: L'excomissari José Manuel Villarejo | Twitter / @herqles_es
Operació Catalunya

Villarejo informava Rajoy de l'Operació Catalunya a través d'assessors de la Moncloa

Temps de lectura: 2 minuts
L'excomissari José Manuel Villarejo
Foto: L'excomissari José Manuel Villarejo | Twitter / @herqles_es

L'excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que informava Mariano Rajoy de l'Operació Catalunya a través de dos assessors de la Moncloa.

Per què és important? Una investigació de La Vanguardia, ElDiario.es i El Nacional va revelar ahir que l'executiu encapçalat per l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va utilitzar la policia per investigar partits independentistes amb l'objectiu d'acabar amb el procés. 

Què en sabem? José Manuel Villarejo ha visitat avui RAC1 i ha respost a les acusacions de les maniobres de l'anomenada 'policia patriòtica' i de les quals Mariano Rajoy n'estava informat. 

  • Villarejo ha detallat que, tot i que ell no es va reunir amb Rajoy per l'operació Catalunya, sí que tenia contacte amb dos missatgers que feien d'intermediaris i que eren assessors a la Moncloa: "Les informacions que jo passava al ministre m'arribaven per dues persones que connectaven amb mi en nom del president". 
  • L'excomissari també ha explicat que, en un moment en què ell estava amb l'aleshores secretària general del PP Maria Dolores de Cospedal, en plena Operació Kitchen, es va presentar Rajoy i li va dir: "A treballar". "Era una manera de dir-me que estava assabentat de tot, que no dubtés d'aquells missatgers que jo rebia en nom d'ell". 
  • A més, Villarejo ha assenyalat Rajoy com "el factor fonamental a l'origen de totes les operacions que es feien contra l'independentisme" i assegura que, sense la col·laboració d'aquesta cúpula encapçalada per ell, "hauria estat impossible que s'hagués actuat amb l'eficàcia que es va fer". 

D'on venim? Segons els nous documents publicats ahir, el govern de Rajoy va investigar partits independentistes durant cinc anys, des de la Diada del 2012 fins al 2016. La investigació apunta que ho hauria fet al marge de la llei i utilitzant recursos públics. 

Què diuen? Segons avança La Vanguardia, el PP s'ha desvinculat de l'Operació Catalunya i asseguren que no "tenen res a dir", ja que és un cas que coneixen "per la premsa". 

  • A més, l'assumpte està "judicialitzat", de manera que el PP no té res a dir fins no conèixer la sentència que dicten els tribunals.